Een heerlijk dagje uit vanaf Buitengoed Fredeshiem

Tijdens uw verblijf in ons hotel, groepsaccommodaties of vakantiehuizen heeft u volop keuze voor een leuk dagje uit in de omgeving van Buitengoed Fredeshiem.
Zowel voor volwassenen als kinderen de leukste uitjes!

Hotel Restaurant Vakantiehuis Buitengoed Fredeshiem Steenwijk Overijssel
Het mooiste van drie provincies

“U geeft mijn voeten de ruimte – Psalm 31:9 NBV”

Buitengoed Fredeshiem is gelegen op het snijvlak van Overijssel, Friesland en Drenthe. Het wordt omringd door maar liefst drie Nationale Parken met elk een eigen karakter. De mystiek van Nationaal Park Weerribben-Wieden met al haar watertjes, sloten, meren en plassen is zeker een bezoekje waard, maar ook de twee schaapskudden die de heide op het Dwingelderveld in goede conditie houden is een leuk dagje uit (ook voor de kinderen).

Het Drents-Friese Wold biedt een gevarieerd landschap van bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden.

Ontdek de omgeving: wandelend, fietsend, op de mountainbike, skelter of tijdens een rondje klootschieten. Ook op het eigen terrein van Buitengoed Fredeshiem is genoeg te doen: jeu de boules, tafeltennis, volleybal of natuurlijk ons eigen Inspiratiepad.

Eeuwenoude stadjes en idyllische dorpjes als Blokzijl, Giethoorn, Steenwijk en Vollenhoven liggen op een steenworp afstand van het buitengoed.

2019-10-11T16:11:26+02:00

Dinoland Zwolle – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.

2019-10-11T15:55:42+02:00

Klimpark outdoor Grolloo – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe in 2018! Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere (Grolloo, nabij Assen) vindt je zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste…

2019-10-11T14:58:35+02:00

Golf en Countryclub Lauswolt – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

Voor een actief verblijf waarin u golf combineert met ware luxe en culinair genieten bent u bij Landgoed Lauswolt aan het juiste adres. In onze achtertuin ligt Gold & country club Lauswolt, door Leadingcourses uitgeroepen tot beste golfresort van Nederland.

2019-10-11T13:02:27+02:00

Bonbon atelier A3 Hattem – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

Bonbon Atelier A3 is een enthousiaste onderneming onder leiding van chocolatier en patissier Jeroen Kikkert. Wij willen graag onze passie voor Chocolade en Patisserie met zoveel mogelijk mensen delen en de mensen kennis laten maken met de ongekende mogelijkheden van deze prachtige producten!

2019-10-11T12:14:39+02:00

Escaperoom Drenthe Wittelte – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

Laat je samen met je vrienden, familie of collega’s opsluiten in de schuur. Lukt het jullie om binnen een uur te ontsnappen? Door verschillende raadsels en puzzels op te lossen en door goed samen te werken komen jullie steeds een stapje dichter bij de uitgang.  

2019-10-11T11:51:25+02:00

Miramar zeemuseum Vledder – Een leuk dagje uit vanuit Fredeshiem

Miramar Zeemuseum toont u de indrukwekkende collectie zeecuriosa die de reislustige juffrouw Warners vanuit alle wereldzeeën en werelddelen heeft verzameld. Miramar Zeemuseum organiseert jaarlijks grote wisselexposities. Daarnaast heeft het museum een rariteitenkabinet of ‘wunderkammer’. Er is een café met terras en een cadeauwinkel. In ons science cafe organiseren we regelmatig interessante lezingen.