Het inspiratiepad op Buitengoed Fredeshiem

Het inspiratiepad op Fredeshiem

Het Inspiratiepad is aangelegd op het terrein van Fredeshiem ter ere van haar 75-jarig jubileum. Het pad voert langs negen bijzondere, met keien gemarkeerde plekken.

Plekken die uitnodigen om even stil te staan. Letterlijk en figuurlijk.

Op elke kei is een plaat aangebracht met daarop een inspirerende tekst die je opnieuw naar jezelf en de omgeving laat kijken. Via dit pad wil Buitengoed Fredeshiem gasten en toevallige passanten in contact brengen met de bezielende kracht van de natuur.

Al het werkelijke leven is onmoeting

Het Inspiratiepad is een initiatief vanuit Buitengoed Fredeshiem. Het pad werd in 2005 aangelegd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Buitengoed Fredeshiem.

Langs het pad zijn op zeven keien met teksten aangebracht die bedoeld zijn ter inspiratie voor wandelaars. Het zijn teksten van onder anderen Martin Buber, Hans Bouma, Bram Vermeulen, Ad Willems en Hans Andreus. Het terugkerende thema van het pad is ontmoeting, weergegeven door middel van een citaat van Buber op de eerste steen: Al het werkelijke leven is ontmoeting.

Zeven Inspirerende Teksten
  1. “Al het werkelijke leven is ontmoeting”.

Martin Buber

  1. “De boom is een beeld van de mens…”

Uit: Aarden in geloof

  1. “Even geen gisteren, even geen morgen..”

Hans Bouma

  1. “U geeft mijn voeten de ruimte”

Psalm 31:9 NBV

  1. “Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde..”

Bram Vermeulen

  1. “Geloof en liefde leven bij de gratie van een ontmoeting”

Ad Willems

  1. “Naar een boom ziende zie ik hemel en aarde in elkaars armen.”

Hans Andreus

Over het Inspiratiepad

Bij de viering van haar 75-jarig jubileum heeft Buitengoed Fredeshiem gekozen voor het thema: ‘Inspirerende ontmoetingen’. Het is een toespitsing van het doopsgezinde jaarthema ‘Wat bezielt ons’.

De bezieling van Fredeshiem heeft te maken met haar identiteit. Fredeshiem is een huis van ontmoeting, bezinning, verdieping, gemeenschap en vakantie. Ze wil een erf van vrede zijn waar ieder welkom is. Een ontmoetingsplaats voor gasten, die niets van elkaar moeten maar in een ongedwongen sfeer in contact komen met elkaar. Zo ook in contact komen met de inspiratiebronnen van Fredeshiem.

De natuur is er één van. Wanneer je over de Bultweg door die poort van bomen naar Fredeshiem rijdt, treed je een andere wereld binnen. Je bent even los van je dagelijkse beslommeringen en vindt misschien weer tijd om aandacht te geven aan zaken waar je thuis te weinig aan toekomt. De prachtige omgeving van Buitengoed Fredeshiem is een plek om te ontmoeten. Je hoeft even niets maar mag ontvangen. De natuur helpt mee om te ontdekken wat voor mens we willen zijn, waar we naar verlangen en wat van waarde is in leven en samenleven.

Het inspiratiepad wil u daarbij helpen. Het wil mensen met open ogen en oren de wereld rond Fredeshiem laten ontdekken en voert u langs zeven bijzondere plekken op het terrein. Plaatsen die uitnodigen om even stil te staan. Letterlijk en figuurlijk. U vindt er korte teksten om te overwegen. Teksten die inspiratie bieden of troost, die u opnieuw naar u zelf en de omgeving laten kijken. Ze helpen bij het richten van de aandacht van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten.

Via deze weg wil Buitengoed Fredeshiem vakantiegasten, groepen, conferentiegangers en toevallige passanten in contact brengen met een omgeving die bezielt.

En verder…

Het Inspiratiepad is fraai vormgegeven met platen die bevestigd zijn op een kei. .

Meer informatie over de medewerkende bedrijven kunt u verkrijgen via:

Tot slot danken we hierbij al diegenen die het voor ons, middels een geldelijke gift of een andere bijdrage, mogelijk hebben gemaakt om dit Inspiratiepad aan te leggen