Fredeshiem – visie op de toekomst!

Visie en Missie Friesch Doopsgezinde Broederschapshuis Fredeshiem – Gastvrij sinds 1929

Hotel Restaurant Vakantiehuis Buitengoed Fredeshiem Steenwijk Overijssel
Missie Fredeshiem

Fredeshiem is de plek voor ontmoeting waar gastvrijheid wordt geboden die voor iedereen toegankelijk is. Kernwoorden die passen bij de organisatie zijn; bezinning, vredesgemeenschap, respect voor een ieder, maatschappelijk, levensbeschouwelijk/levensbeschouwing.

Wij bieden een verblijf accommodatie en horecavoorzieningen voor de particuliere en de zakelijke markt. We willen dat gasten zich thuis voelen in een ongedwongen sfeer en eigentijdse accommodatie met een historisch tintje.

Onze medewerkers staan garant voor een optimale klantbeleving. Zij vormen het hart van de organisatie en zijn het visitekaartje van Fredeshiem. Wij zullen er alles aan doen om goede voorwaarden te scheppen waardoor zij optimaal kunnen functioneren. Zij zijn essentieel voor het beantwoorden van de servicevraag en leveren goede dienstverlening aan onze gasten.

Visie Fredeshiem

Fredeshiem betekent letterlijk Erf van Vrede. Fredeshiem wil permanent een niet te vergeten verblijf voor gasten bezorgen, de ideale werkplek voor personeel faciliteren en een constructieve bijdrage leveren aan een menswaardige maatschappij.

Kernwaarden

Om een eenheid van de organisatie uit te stralen in zowel gedrag, houding en kennis wordt gebruik gemaakt van typerende kernwaarden. Kernwaarden zijn essentiële en onveranderlijke grondbeginselen.

De kernwaarden voor Fredeshiem zijn;

  • Gastvrijheid
  • Respect
  • Aandacht
  • Maatschappelijk/levensbeschouwelijk
  • Vredesgemeenschap
Vrijheid in gastbeleving

Fredeshiem streeft ernaar een professionele, maar ook maatschappelijk verantwoorde organisatie te zijn. Door de persoonlijke ‘Touch’, gemoedelijkheid, kwaliteit en eindeloze mogelijkheden wordt een compleet en persoonlijk product aangeboden. Service vanuit ongedwongen motivatie, ofwel, niets is onmogelijk, zal tezamen met een krachtige teamspirit en ondersteund door beleid bijdragen om de persoonlijke benadering naar de gast te behouden. Op deze manier wordt de individuele exclusiviteit van Fredeshiem bewaakt en wordt de concurrentie afgebakend en verstevigd.

Respect

Fredeshiem heeft een grote diversiteit aan gasten en personeel. Belangrijk is dat iedereen binnen Fredeshiem geaccepteerd wordt op grond van geloof, geaardheid en afkomst. Respect komt uiteraard ook tot uiting in de onderlinge communicatie.

Aandacht

Een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij waar wij allen deel van uit maken door op verschillende manieren iets terug te geven waar mogelijk, klein of groot, financieel of met kennis. Fredeshiem investeert in concrete activiteiten op het gebied van sociaal maatschappelijke betrokkenheid. We zijn actief op de volgende gebieden:

  • MVO verantwoordelijkheid nemen en streven naar duurzaamheid om de impact van de activiteiten op het milieu te verminderen
  • Sponsoring & locatieverschaffer
  • Maatschappelijke projecten
Maatschappelijk – Levensbeschouwelijk

Maatschappelijk; de wijze waarop mensen met elkaar omgaan in Fredeshiem.
Levensbeschouwing is een visie op het leven; wat het leven betekent, wat de waarde ervan is en hoe het geleefd wordt. Via een levensbeschouwing krijgen mensen antwoord op bestaansvragen zoals de zin van het leven.

Beide items krijgen binnen Fredeshiem aandacht en hebben we respect voor mensen die anders zijn, anders denken en anders doen. Dit komt tot uiting in acties en een actieve houding van de directie/bestuur en medewerkers.
Vredesgemeenschap
In ‘Fredeshiem’ zit het woord voor vrede. Oorspronkelijk een kernwaarde van doopsgezinden. Alle gasten die hier voor een korte of lange tijd verblijven worden ontvangen in een sfeer van rust.