NLP op Buitengoed Fredeshiem Steenwijk-de Bult

Wat is NLP

NLP is in de jaren zeventig ontwikkeld en staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. De grondleggers John Grinder en Richard Bandler bestudeerden mensen met uitzonderlijke kwaliteiten en vaardigheden.

Daarbij stelden ze zich vragen als:

  • Hoe komt het dat deze  mensen bepaalde vaardigheden beter beheersen dan anderen?
  • Waardoor hebben deze mensen succes?
  • Is dat talent of speelt er meer?
  • Hoe denken en wat doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen?

Uit de onderzoeken zijn praktische modellen voortgekomen voor persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van communicatievaardigheden en het aangaan van een diepgaander contact met de omgeving. Wat je tijdens een NLP-opleiding leert, is zowel privé als zakelijk direct toepasbaar.

In het contact met de ander leer je jezelf kennen

Buitengoed Fredeshiem is al jarenlang het toneel van de certificeringsweekenden van de AVPL, de Academie voor Psychologica.

Een goede reden om André Kreuze, mededirecteur van de AVPL, eens te vragen waarom hij er zo graag komt. De AVPL geeft opleidingen NLP.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met NLP  en hoe heeft NLP jou geraakt?

“Ik ben al jaren ondernemer. Ik ben begonnen met een full-service internetbureau. Op een gegeven moment, ik had dat bedrijf  toen een jaar of tien, kwam ik in een burn-out terecht. Ik dacht in eerste instantie: ik heb het wel onder controle, ik neem vijf therapeuten in de hand – de  duurste rekende €500,- per uur – en met een maand of drie ben ik er dan wel weer. Drie maanden later was ik echter weinig opgeschoten. Ja, veel geld uitgegeven, dat wel. Maar weinig oplossingen gevonden. Toen kwam ik bij Arjan van Weert terecht, een van de oprichters van de Academie. We gingen aan de slag met NLP om uit te  zoeken wat er nu eigenlijk speelde bij me. Voor een deel bleek dat perfectionisme, het altijd beter dan goed willen doen. Dat had ik ook wel van huis uit  meegekregen. In sommige gevallen had ik ook moeite met het aangeven van grenzen. De grootste eyeopener was echter werkgerelateerd: dat wat ik deed paste wel bij me en het was wel leuk geld verdienen, maar mijn hart lag er niet”

Andre Kreuze AVPL NLP Op Fredeshiem

Mensen voelen zich snel thuis op Buitengoed Fredeshiem en dat is echt heel belangrijk.