Activiteiten op Fredeshiem

Bij een verblijf in ons hotel, groepsaccommodaties of vakantiehuizen bieden wij vele activiteiten voor teambuilding, familiedag, groepsuitje of bedrijfsuitje. Bekijk de mogelijkheden.

Hotel Restaurant Vakantiehuis Buitengoed Fredeshiem Steenwijk Overijssel
Jeu De Boules Op Buitengoed Fredeshiem Steenwijk De Bult2
Jeu de boules

Wie haalt de hoogste score? Traditioneel Frans vermaak op het Buitengoed!

Lekker een balletje gooien op onze eigen jeu de boules-baan. U kunt hierbij gebruik maken van onze materialen (tegen betaling).

Klootschieten Op Buitengoed Fredeshiem Steenwijk De Bult
Klootschieten

Sportief genieten van de buitenlucht.

Een eeuwenoud spel wat nog steeds menigeen weet te boeien. Leuk, gezellig en geschikt voor jong en oud. Een ronde klootschieten wekt gezonde competiviteit op. Eén ronde duurt ongeveer één uur en start vanaf Buitengoed Fredeshiem. (geschatte duur: 1 uur)

Kickbike Steenwijk Bij Buitengoed Fredeshiem
Kickbike Puzzeltocht

Op een kickbike (moderne step) de omgeving in.

Een actief middagje spoorzoeken op de Kickbike. Als u voor de eerste keer op de Kickbike staat, komen er wellicht jeugdherinneringen aan de ouderwetse step naar boven. Maar dan met een modern tintje; de Kickbike is uitermate handzaam en wendbaar. Door het grote voorwiel maakt u gemakkelijk snelheid. Kortom, een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen! Een GPS-apparaat wijst u de weg.

In teams gaat u op pad met de GPS waarbij u onderweg een aantal raadsels gaat beantwoorden. Geeft u een goed antwoord dan wijst de pijl u de goede kant op. Welke groep weet als eerste het eindpunt te bereiken?

Speleoladder Klimmen Buitengoed Fredeshiem
Speleoladder klimmen

Touwladder klimmen? Dat is toch niet zo moeilijk…?

Komt u boven op deze veredelde touwladder? Het lijkt makkelijker dan het is!

Aan onze speleoladder klimt u niet zomaar omhoog. Coördinatie en uithoudingsvermogen zijn hierbij een belangrijke vereiste. Gelukkig bent u altijd vakkundig gezekerd door een instructeur. Hoe snel klimt u naar boven? Het lijkt makkelijk, maar u zult ervaren dat het nog best een uitdaging is.

Tarief
va € 17,50 per persoon (minimaal 15 personen) op basis van beschikbaarheid en seizoen

Kratstapelen Op Buitengoed Fredeshiem Overijssel
Kratstapelen

Bereik hoge hoogtes door een eigen toren te bouwen!

Altijd weer een overwinning om de hoogte in te gaan. Maar vrees niet, u zit goed vast en u wordt goed gezekerd. Het doel is een zo hoog mogelijke toren te bouwen en om het extra moeilijk te maken, staat u er zelf bovenop. Een goed evenwicht en balans komen om de hoek kijken – dus kijk niet teveel naar beneden. Hier zal zowel jong als oud lol in hebben! Kratstapelen kan ook erg goed gebruikt worden als teambuilding activiteit. (geschatte duur: 1 uur)

Tarief:
€ 17,50 per persoon (minimaal 15 personen)

Workshop Arrangment Familiedag Op Fredeshiem
Workshops

Gezellig met vrienden of familie of een bedrijfsuitje

Dit arrangement is speciaal voor de creatievelingen onder ons. U wordt ontvangen met koffie/thee en onze overheerlijke Fredeshiem brok. Vervolgens kunt u aan de slag met één van onze workshops. Er is keuze uit: zeepkettingen maken, schilderen, sieraden maken of een mozaïek workshop. Hierna serveren wij een bittergarnituur en kunt u na-borrelen. (dranken op basis van nacalculatie)

De creatieve workshop (vanaf 12 personen ) bestaat uit:

 • 12.30 uur lunchbuffet
 • 13.30 uur Worskhop (ibiza armband/ canvas totebag maken )
 • 14.30 Koffie / thee met huisgemaakte Fredeshiem koek.
 • 16.00 uur Vertrek

Prijzen:

 • Kinderen ( 3 tot 6 jaar ) €32,00 euro per persoon.
 • Kinderen (6 tot 12 jaar) €36,50 euro per persoon.
 • Volwassenen €42,40 euro per persoon.
Handboogschieten Op Buitengoed Fredeshiem
Handboogschieten

Schiet u in de roos?

Combineer concentratie, lichaamsbeheersing met plezier; Schiet u in de roos?

Wie kent niet de verhalen van Robin Hood; de man die de ene pijl in tweeën splitste met de andere. Ontdek de verborgen talenten van uw collega’s, vrienden of familie en vergelijk uw doelgerichtheid! (geschatte duur: 1 uur)

Handboogschieten is ook te combineren met kruisboogschieten. Verbonden aan de kruisboog zijn uiteraard de naam Wilhelm Tell en Zwitserland. Maar ook de Grieken, Romeinen en Chinezen maakten al gebruik van deze scherpschiettechniek. Beleef nú zelf het gevoel en kijk of ook u in deze geschiedenis naam kan maken.

Tarieven
€ 16,00 handboogschieten per persoon (minimaal 15 personen)
€ 21,00 hand- en kruisboogschieten per persoon (minimaal 15 personen)

Wandklimmen Teambuilding Activiteit Buitengoed Fredeshiem
Wandklimmen

Wandklimmen en tokkelen. Wie heeft er geen hoogtevrees?

Een steile wand, een aantal grepen; het enige wat u tegenhoudt om de hoogte in te gaan bent u zelf.

Vakkundig gezekerd en begeleid door een instructeur klimt u tegen onze klimtoren omhoog. De toren is maar liefst 8,5 meter hoog en bied hiermee een fantastisch uitzicht over de omgeving!

Durft u het aan?

Tarieven
€ 550,00 wandklimmen eerste 2 uur, onbeperkte groepsgrootte
€ 150,00 wandklimmen extra uren

€ 950,00 wandklimmen + tokkelen eerste 2 uur, onbeperkte groepsgrootte
€ 100,00 extra uren

Bushcraft Teambuilding Activiteit Buitengoed Fredeshiem
Bushcraft

Back to basic!

Tijdens dit programma leert de instructeur u verschillende survivaltechnieken.

De belangrijkste zaken komen aan bod; Vuur maken zonder aansteker, knopen en touwkennis en uiteraard het bouwen van een bivak.

Deze kennis zou iedereen wel kunnen gebruiken. (geschatte duur: 1.5 uur)

Tarief:

€ 21,00 per persoon (minimaal 15 personen)

Sherlock Holmes Teambuilding Activiteit
Sherlock Holmes

Moord, spanning en sensatie!

Moord, spanning en sensatie! De bestseller onder de PDA-games – waarbij u met behulp van PDA en GPS zélf op pad gaat om dit mysterie op te lossen.

Na een uitleg over het gebruik van dit wonder der techniek wordt door niemand minder dan Sherlock Holmes het mysterie uitgelegd. In de buurt zijn aanwijzingen gevonden over de moord en met behulp van de PDA kunt u ze vinden en de antwoorden ingegeven. Wie van u kan als eerste de complete toedracht van dit mysterie achterhalen? (geschatte duur: 2 á 2,5 uur)

Tarief:

€ 23,00 per persoon (minimaal 12 personen)

CSI Teambuilding Activiteit Buitengoed Fredeshiem Steenwijk
CSI

Los jij de moord op?

Stap in de voetsporen van het bekende tv-programma CSI en vind de ware toedracht achter deze moord! Als CSI-agent gaat u met uw team op pad om, met behulp van het nieuwste op het gebied van ‘crime solving’, aanwijzingen te vinden over de gepleegde moord.

Een Smartphone met speciale Crime-App wijst u met GPS de weg naar de sporen die op het plaats delict zijn aangetroffen zoals vingerafdrukken, foto’s van beveiligingscamera’s, getuigen-verklaringen en politierapporten. Met behulp van de visuele aanwijzingen en geluidsfragmenten identificeert u verschillende verdachten. Maar wat is hun motief? En wie heeft de moord nu daadwerkelijk gepleegd?

Stap in de huid van een CSI-agent en beleef ook het nieuwste op het gebied van PDA en GPS.  (geschatte duur: 2 á 2,5 uur)

Tarief:

€ 23,00 per persoon (minimaal 12 personen)

Wie Is De Mol Teambuilding Op Fredeshiem Overijssel
Wie is de Mol

Weet jij wie de Mol is?

Niemand is te vertrouwen en niets is wat het lijkt! Gebaseerd op het bekende tv-programma, speelt u zélf het spel Wie is de Mol.

De spanning begint al weken voor uw uitje door de online-vragenlijst die iedereen per email krijgt thuisgestuurd. Aan de hand van deze vragen wordt ‘De Mol’ bepaald…

Op de dag van uw eigen ‘aflevering’ van Wie is de Mol? starten we met de uitleg en de groepsindeling. Al snel worden het doel en de regels van het spel duidelijk. Vervolgens nemen de presentatoren u mee naar buiten.

Tijdens de verschillende opdrachten, begeleid door professionele instructeurs, probeert u zoveel mogelijk geld te verdienen. Maar onder u bevindt zich één saboteur; de MOL. Hij of zij zal vertragen, bedriegen, liegen, lachen, huilen… en dit alles om de opdrachten te laten mislukken. Wie? Dat is nu juist de vraag! Twee keer wordt u getest met vragen over de identiteit van de Mol. Wie het meeste weet over het doen en laten van de Mol wint het spel!

Nadat de Mol is ontmaskerd en de winnaar bekendgemaakt kunt u nog gezellig naborrelen of sluit u uw dag af met een heerlijk buffet of barbecue!

Wie is de MOL? Een dag om nooit te vergeten! (geschatte duur: 3,5 uur)

Tarief:

€ 32,50 per persoon (minimaal 10 personen)

Meerkamp Op Buitengoed Fredeshiem Overijssel
Teamspelen Meerkamp

Samen kom je verder!

Leer uw collega’s eens op een andere manier kennen. Tijdens een 4-tal activiteiten, toegespitst op communicatie, samenwerking, een scherp zicht en kracht gaat u de strijd met elkaar aan.

De deelnemers gaan verschillende spellen af waarbij samenwerking en plezier voor op staan. De activiteiten kunnen alleen tot een goed  einde gebracht worden als er wordt gecommuniceerd en de goropsleden elkaar ondersteunen. Er wordt telkens een ander team gestreden waarbij de punten nauwgezet worden bijgehouden. Daarna volgt de finale! Welk team heeft het meeste vuur in zich?!

Afhankelijk van de samenstelling van de groep, het weer van de dag en de doelstelling van de activiteit wordt deze meerkamp op iedere groep afgestemd en is dit programma altijd een succes! (geschatte duur: 1,5 uur)

Tarief:

€ 21,00 per persoon (minimaal 15 personen)

Teamspelen Teambuilding Op Fredeshiem Steenwijk
Teamspelen

Samenwerking, communicatie en plezier!

Het ideale bedrijfsuitje waarin teambuilding voorop staat.

De deelnemers gaan verschillende spelen af waarbij samenwerking en plezier voor op staan. De activiteiten kunnen alleen tot een goed einde gebracht worden als er wordt gecommunniceerd en de groepsleden elkaar ondersteunen. In overleg zijn thema’s als communicatie, samenwerking en leiderschap gekoppeld aan de activiteiten.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep, het weer van de dag en de doelstelling van de activiteit wordt deze meerkamp op iedere groep afgestemd en is dit programma altijd een succes! (geschatte duur: 1,5 uur)

Tarief:

€ 21,00 per persoon (minimaal 15 personen)

Ik Houd Van Holland Teambuilding Fredeshiem
Ik hou van Holland

Hèt Hollandse spel!

Doe mee aan het meest Hollandse spel, bekend van TV. Ik hou van Holland!
Tijdens dit avondvullende programma bent u zélf deelnemer van deze quiz!

Begeleid door onze eigen Quizmaster doorloopt u in teams de diverse rondes van dit spel. Diverse beroemde – en beruchte – onderdelen komen aan bod; Van ‘De Spellingsronde’ tot ‘Namen raden’ en van ‘Kennisvragen’ tot ‘Raad het lied of Niet’. Natuurlijk sluiten het programma met de spetterende finale met ‘Het Rad’!

Natuurlijk wordt er tijdens het programma rondgegaan met dranken en in de pauzes (de ‘reclame’) worden oer-Hollandse hapjes geserveerd.

Programma
Anders dan op TV speelt bij dit programma iederéén een rol. De verschillende onderdelen worden afwisselend met alle teams tegelijk tegen elkaar gespeeld, maar ook als duel waarbij twee teams het strijdveld betreden. Zo ontstaat een afwisselend programma waaraan alle deelnemers vol vuur zullen deelnemen.

Tijdens het hele programma wordt de quizmaster ondersteund door een interactieve beamershow waardoor u zich écht in de studio waant.

Houdt u ook zo van Holland?

Extra 1) Verkleedkleding

Kom nog meer in de Hollandse stemming met deze optionele ‘extra’. Voor iedere deelnemer zijn er Oranje en Rood-Wit-Blauwe verkleed-elementen. In overleg bepalen we de invulling. Natuurlijk mag u deze aan het einde van de avond mee naar huis nemen!

Extra 2) Live Muziek

Nog bijzonderder wordt Ik Hou van Holland! met de toevoeging van onze Live Band! Een muzikale toevoeging voor een feestelijk resultaat!

Tarief

€ 32,50 per persoon (minimaal 20 personen)

Geschatte duur: 3,5 uur

De Grote TV Quiz Teambuilding Activiteit Fredeshiem
De Grote TV Quiz-Mix

Hoeveel weet jij van showbizz, taal en muziek?

Een zinderende show met de bekendste en grootste televisie quizzen en spelshows van de Nederlandse TV.

Altijd al deelnemer willen zijn van ‘Lingo’,  ‘Tien voor Taal’, ‘Ik hou van Holland’, ‘Get the Picture’ en vele andere spelshows? Dit is uw kans!

Begeleid door onze eigen Quizmaster doorloopt u in teams de diverse Nederlandse quizzen. Het zal aankomen op kennis op het gebied van taal, muziek, showbizz en vele andere categorieën.

Ook is er tijd voor muziek, leuke liedjes en natuurlijk de tunes van de verschillende programma’s komen voorbij.

Halverwege het programma is er natuurlijk een reclame blok, hierna kan iedereen vol goede moed doorgaan met de volgende reeks van quizzen.

Anders dan bij sommige TV-shows speelt iederéén een rol. De input van iedere deelnemer is van belang en zal bij sommige spellen ook noodzakelijk zijn.

Welkom in de wereld van de televisie tijdens ‘De Grote TV-Quiz-Mix’

Tarief:

€ 22,00 per persoon (minimaal 20 personen)

Geschatte duur: 2 uur

De Jongens Tegen De Meisjes Teambuilding Fredeshiem
Jongens tegen de meisjes

De eeuwige strijd..

De eeuwig durende strijd: the Battle of the sexes.

Kunnen mannen statistisch gezien echt beter autorijden dan vrouwen? Kunnen vrouwen meerdere dingen tegelijk? Of zijn we allemaal aan het opscheppen?

Vind het uit bij ‘de Jongens tegen de Meisjes’.

Deze spelshow wordt begeleid door onze enthousiaste presentator. Samen met de enthousiaste deelnemers wordt middels diverse spelen bekeken welk geslacht de sterkste is!

Deelnemen is belangrijker dan winnen; maar verliezen van het andere geslacht is uitgesloten toch?

Tarief:

€ 22,00 per persoon (minimaal 20 personen)

Geschatte duur: 2 uur

Maffia Spel Teambuilding Activiteit Fredeshiem Steenwijk De Bult
Maffia “de nieuwe Don”

Hèt maffia spektakel!

Het is de jaarlijkse bijeenkomst van de verschillende Famiglias. Vanuit heel de omgeving komen ze samen. Deze concurrerende maffia-families zijn doorgaans geen goede vrienden; maar één keer per jaar wordt er een staakt-het-vuren afgekondigd en worden familievetes – tijdelijk – aan de kant geschoven.

Maar dit jaar is het anders. De Don; de pater familias; is stervende. De strijd barst los… welke Famiglia neemt het roer van de deze criminele misdaadgroep over en wie wordt dé nieuwe Don? Het draait allemaal om geld, aanzien en natuurlijk: niet het loodje leggen!

Met verschillende uitdagende activiteiten kan een Famiglia aanzien verwerven. De beste schutter; de snelste klimmer… Laat het maar zien! Of verdient u liever keiharde pegels aan de roulettetafel of Black Jack? En kijk goed uit; want u kunt zo een kopje kleiner gemaakt worden door een vijandige Famiglia – of gaat u zelf op jacht?

Kortom… een bijeenkomst vol moord, spel en spektakel!

Overleeft u het – en wordt u de nieuwe Don?

Voor het beste resultaat nodigt u uw gasten uit met een passend kledingadvies! (geschatte duur: 3 uur)

Tarief:

€ 30,00 per persoon (minimaal 30 personen)

Overige mogelijkheden
 • Wandelen op ons inspiratiepad

 • Bezoek Giethoorn – Blokzijl of Steenwijk

 • Varen in natuurgebied Weerribben Wieden

 • Teambuilding met roofvogels

 • Fietsen in de schitterende omgeving

Hotel Restaurant Vakantiehuis Buitengoed Fredeshiem Steenwijk Overijssel
Hotel Vakantiehuis Groepsaccommodatie Fredeshiem De Bult Steenwijk Overijssel