Home Agenda Studieweekend Weg van de Tora 22-23 november 2019
Weg Van De Tora Op Buitengoed Fredeshiem

Studieweekend Weg van de Tora 22-23 november 2019

 

Van 22 t/m 23 november a.s. wordt  in het kader van het verschijnen van deel 7 van de serie Weg van de Tora weer een studieweekend gehouden op Buitengoed Fredeshiem.

Het thema van dit weekend is Psalmen. We verkennen enkele algemene kenmerken van de psalmen en buigen ons dan over de tekst van een aantal ervan. We komen daarbij onder andere God tegen als herder (Psalm 23) en ook als wreker (Psalm 94). Ook Psalm 1 staat op het programma. Zoals altijd zorgen Joodse commentaren weer voor verrassende inzichten. Zo blijkt de herder minder gezapig en de wreker minder bloeddorstig dan we soms denken. En omdat psalmen gedichten zijn, bevatten ze vaak onvermoede diepere lagen.

Het studieweekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in het Oude Testament en het rabbijnse Jodendom en lid van de Doopsgezinde Commissie inzake de verhouding Joden-Christenen.

Tijd: vrijdag 22 november, start 17.00 uur t/m zaterdag 23 november, afsluiting16.00 uur.

Plaats: Buitengoed Fredeshiem,  Eiderweg 2, Steenwijk- De Bult. www.fredeshiem.nl

Kosten: € 134,50 p.p. (tweepersoonskamer); € 149,50 p.p. (eenpersoonskamer), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee. 

Aanmelden en/of informatie: 0521 53 51 00; info@fredeshiem.nl

Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.

Tot nu toe zijn 7 delen verschenen in de serie Weg van de Tora. De delen zijn te bestellen als E-book of Print on demand “Weg van de Tora”, bij de ADS (020-6230914 of ads@doopsgezind.nl). De kosten per deel zijn  € 7,00. Deel 1-5 kosten samen € 30,00, deel 6-10 eveneens.

Op http://www.doopsgezind.nl/text.php?paginaid=2549#1014  kunt u een gratis proefboekje downloaden.

 

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie inzake de verhouding Joden-Christenen.. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament  en Jodendom binnen de Broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbel groepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als ‘de wet ‘, waarmee de werkelijke betekenis als ‘onderwijzing, lering ‘uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen, men raakte hierdoor ‘weg’ van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.

 

The event is finished.

Datum

Kosten

134,50
Buitengoed Fredeshiem

Locatie

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult
Categorie

Geef een reactie

Go to Top