Home Agenda Workshop Taraf, Roemeens en Hongaars zigeunerorkest in Music Mix weekend Huismuziek
Huismuziek Op Buitengoed Fredeshiem

Workshop Taraf, Roemeens en Hongaars zigeunerorkest in Music Mix weekend Huismuziek

Wereldberoemd zijn ze: de Taraf de Haïdouks. Lautari (zigeunermuzikanten) uit Clejani in Roemenië, die hun orkest (taraf) hebben vernoemd naar de plaatselijke Robin Hoods. Nog altijd klinkt hun muziek even puur en herkenbaar. Het woord lautari is afgeleid van lauta: het Roemeense woord voor luit. In de loop van de tijd is de betekenis ervan uitgebreid naar spelers en zangers van traditionele muziek in het algemeen, ongeacht het instrument dat zij bespelen.
Lautari maken muziek bij sociale gelegenheden op het platteland, vooral bij huwelijksvieringen, die wel een heel weekend kunnen duren. In deze workshop spelen we muziek van zigeuners uit Hongarije, Roemenië en Transsylvanië. Geweldige muziek: melancholiek en meeslepend, soms virtuoos en snel, soms langzaam (vooral ’s avonds heel laat…) en vaak ook dansbaar.  Samenspelen, plezier en haalbaarheid staan voorop. Iedereen die een paar jaar speelt op zijn of haar instrument is welkom en krijgt een aandeel passend bij zijn of haar niveau. We gebruiken akkoordschema’s, bladmuziek en teksten, maar spelen ook op gehoor.
Klik hier voor de link naar het evenement op Facebook. Je kunt hier aangeven dat je deelneemt of geïnteresseerd bent en het delen in je eigen netwerk. Schrijf je hier in voor de cursus: TARAF, ROEMEENS EN HONGAARS ZIGEUNERORKEST

Datum

16 nov 2019 - 17 nov 2019

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00 Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00 Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00 N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.

More Info

Read More
Buitengoed Fredeshiem

Locatie

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult

Organisator

Huismuziek
Telefoon
026 - 8450788
Email
info@huismuziek.nl
Website
https://www.huismuziek.nl
REGISTREREN

Geef een reactie