Home Agenda Workshop Cubaanse zang in Music Mix weekend van Huismuziek
Huismuziek Op Buitengoed Fredeshiem

Workshop Cubaanse zang in Music Mix weekend van Huismuziek

Tijdens deze workshop word je door de Cubaanse musicus Jorge Martinez Galán ingewijd in de specifieke stijlkenmerken van de swingende Cubaanse koormuziek.
Cubaanse muziek is sterk beïnvloed door de komst van West-Afrikaanse slaven en Spaanse immigranten, die elk hun eigen tradities meebrachten naar het eiland. De daardoor ontstane vermenging van genres en stijlen is indrukwekkend en vrolijk makend! Neem bijvoorbeeld de son, die het resultaat is van de mix tussen het Spaanse canción, een lied voor stem en gitaar en Afrikaanse ritmes voor percussie-instrumenten uit Congo.
Op haar beurt is Cubaanse muziek van invloed geweest op de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse tango, salsa en rumba, de West-Afrikaanse afrobeat, de Ghanese high-life, de Europese flamenco, maar ook op de jazz en de Arabo-Cubaanse muziek. Omdat Jorge ook componist is, zingen we ook enkele stukken van zijn hand. Het plezier van het zingen staat natuurlijk voorop, maar je krijgt ook tips over uitspraak en zangtechniek. De muziek is in principe vierstemmig. Geen voorbereiding vooraf noodzakelijk. Schrijf je hier in: CUBAANSE ZANG

 

The event is finished.

Datum

Tijd

Zaterdag ontvangst 09.30 - einde zondag 17.00 uur
10:00 - 17:00

Kosten

Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / t/m 30 jaar: € 105,00

More Info

Meer informatie
Buitengoed Fredeshiem

Locatie

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult

Organisator

Huismuziek
Telefoon
026 - 8450788
Email
info@huismuziek.nl
Website
https://www.huismuziek.nl
Meer informatie
Go to Top