Home Agenda Workshop Aramese en moderne Arabische zang in Music Mix weekend Huismuziek
Huismuziek Op Buitengoed Fredeshiem

Workshop Aramese en moderne Arabische zang in Music Mix weekend Huismuziek

Deze workshop geeft een introductie in de rijke wereld van de Arabische muziek.
Het repertoire voor deze workshop bestrijkt klassieke en moderne Aramese, Arabische en Byzantijnse liederen (Arameeërs behoren tot een overwegend christelijke bevolkingsgroep, die in diaspora is geraakt).
Diverse landen in het Midden-Oosten hebben elkaar op muzikaal gebied enorm beïnvloed. Zo kun je bijvoorbeeld een oude Byzantijnse melodie terugvinden in een modern Arabisch liedje of een Italiaanse melodie tegenkomen met Arabische woorden eronder!
We werken aan vier maqams (maqam betekent ‘plek’ of ‘rang’ in het Arabisch).
Deze gekozen maqam bepaalt welke van de achtenveertig (!) toonladders of modi uit de traditionele Arabische muziek gebruikt wordt in het betreffende lied. Een rijkdom: voor elke emotie is er een maqam!
Slechts in een van de vier maqams worden micro-intervallen (kwarttonen) gebruikt (goed voor de oren!); in de andere drie is alleen sprake van ‘normale’ hele en halve toonafstanden. Anass geeft de historische context, reikt de specifieke zangtechniek aan en bespreekt de interpretatie van de liederen. Soms kan een tweede of derde stem worden uitgeprobeerd.
De teksten van de liedjes variëren van zachtaardig en geruststellend tot gewaagd en rebels. Ze roepen op tot wederzijds begrip of laten ons wennen aan controversiële onderwerpen.
Zangers met koorervaring en een goed muzikaal geheugen zijn van harte welkom! Ter voorbereiding ontvang je een fonetische weergave van de Arabische teksten en audiomateriaal, zodat je de geweldige liederen alvast kunt leren kennen. Bladmuziek is aanwezig, maar er wordt niet van je verwacht dat je de liederen van blad zingt!
Bij deze cursus ligt de focus op kennismaking met dit fenomenale repertoire en minder (zoals in de vorige workshop wel het geval was) op de Arabische zangtechniek, die voor ons door het gebruik van kwarttonen dikwijls moeilijkheden oplevert. Anass heeft zeer verschillende liederen uitgekozen in de hoop dat iedereen iets van zijn of haar gading vindt! Schrijf je hier in: ARAMESE en MODERNE ARABISCHE ZANG, een kennismaking

Datum

16 nov 2019 - 17 nov 2019
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00 Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00 Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00 N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.

More Info

meer informatie
Buitengoed Fredeshiem

Locatie

Buitengoed Fredeshiem
Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult

Organisator

Huismuziek
Telefoon
026 - 8450788
Email
info@huismuziek.nl
Website
https://www.huismuziek.nl
meer informatie

Geef een reactie